0 Vergelijken
Wat betekent refurbished

 

De Nederlandse vertaling voor refurbished is gereviseerd. Refurbished apparaten zijn opgeknapte tweedehands producten, die voor een scherpe prijs worden aangeboden. Soms zo scherp dat het te mooi is om zijn om waar te zijn, maar vaak is het toch echt de realiteit.

Gereviseerde apparaten worden zowel van binnen als van buiten opgeknapt. Onderdelen worden vervangen waar nodig en krassen/schade wordt zo goed mogelijk verholpen om het apparaat er weer als nieuw uit te laten zien.

Zijn refurbished producten te vertrouwen?

Er wordt vaak getwijfeld over de veiligheid en kwaliteit van gereviseerde apparaten. Aanbieders van refurbished apparaten houden zich aan strenge criteria om deze apparaten te hergebruiken en tweedehands opnieuw te mogen aanbieden. Vaak krijg je garantie op refurbished producten. Er wordt aangeraden om een toestel aan te schaffen met minimaal 24 maanden garantie.

Waarom een refurbished apparaat kopen?

Er zitten veel voordelen verbonden aan het kopen van een gereviseerd apparaat. Naast de lage prijs, garantie en een kwalitatief goed apparaat, is het ook nog eens een erg duurzame aankoop. Je bespaart dus niet alleen geld, maar draagt ook een steentje bij aan het milieu.

 

Veilig een refurbished product kopen?

Bij het kopen van opgeknapte elektronica wil je er zeker van zijn dat je een goed werkend apparaat koopt dat jouw geld waard is. Er zijn verschillende dingen die je kunt controleren wanneer je een refurbished artikel koopt. Bekijk deze checklist voordat je een aankoop doet.

  • Beoordelingen: Het is verstandig om eerst online naar beoordelingen te kijken van andere gereviseerde producten en te lezen wat andere mensen over de service en het product te zeggen hebben. Zo kom je meer te weten over de kenmerken en de sterke en zwakke punten.
  • Controle: Controleer het modelnummer om er zeker van te zijn dat het nieuwe product dat u vergelijkt hetzelfde is als het gereviseerde product. Het modelnummer op een sticker beschreven die vaak al snel opvalt.
  • Garantie: Hoewel de meest gerenoveerde artikelen een garantie hebben, zijn sommige slechts 30 tot 90 dagen gedekt. Zorg ervoor dat je minimaal 24 maanden garantie krijgt.
  • Prijs: Bekijk hoeveel hetzelfde product nieuw zou kosten. Als het verschil tussen nieuw en refurbished nihil is, is een refurbished toestel geen slimme keus.

Over het algemeen zijn technologie-experts enthousiast over refurbished elektronica. Ze zeggen dat, zolang je van een betrouwbaar bedrijf koopt, je een product kunt krijgen dat net als nieuw werkt voor een fractie van de kosten.