0 Vergelijken
Vereisten voor een werkplek

De 5 basis vereisten voor een functionele werkplek
Iedereen zijn werkplek bestaat uit een tafel met een bureaustoel, maar dit is natuurlijk niet het enige wat je nodig bent om jouw werkplek succesvol te maken. ICTSpecialist maakt jouw werkplek een succes door alle benodigde hardware te leveren, zodat jij en je collega’s goed aan het werk kunnen. Maar welke 5 basis vereisten ben jij nodig voor een goed functionerende werkplek? Dat gaan we je in deze blog vertellen!

 

1.    Laptop, PC of Thin Client
Een laptop, een PC of een Thin Client. Het is alle drie mogelijk en de keuze hierin is afhankelijk van je gebruikers situatie. Om erachter te komen wat voor jou het beste werkt is het belangrijk om te weten wat het verschil is tussen deze drie opties.
Een zakelijke laptop beschikt vaak over een aluminium behuizing, een morsbestendig toetsenbord, een TPM chip en alle extra veiligheidsopties van Windows 10 Pro zoals BitLocker en Remote Desktop. Zo werk je makkelijk op locatie, is iedereen binnen de organisatie aangesloten op hetzelfde domein en zijn je bestanden overal beveiligd. Een stevig gebouwde laptop zorgt ervoor dat schade aan de laptop beperkt blijft, essentieel dus voor bedrijven.


Pc’s zijn desktop computers speciaal voor thuisgebruik en zakelijk gebruik. Net als bij laptops zijn pc’s er in verschillende soorten en maten. Pc’s voor zakelijk gebruik zijn vaak voorzien van veel multimediamogelijkheden. Zakelijke desktop computers werken met een professioneel besturingssysteem. Voordat je een pc gaat kopen is het belangrijk dat je weet waarvoor je hem gaat gebruiken. Onderdelen waar je op kan letten tijdens de aankoop van jouw pc zijn: de processorsnelheid, de hoeveelheid RAM-geheugen, de SSD opslag en de aansluitingen op de pc.


Thin Clients vallen onder de noemer hardware, maar waarom zou je kiezen voor een Thin Client? Ze zijn er op gericht om te draaien op een schoon en naadloos IT-systeem vanaf één locatie. Daarnaast hebben virussen, worms en trojans geen enkele kans, omdat ze op een read-only besturingssysteem draaien. Een Thin Client is duurzaam aangezien het weinig draaiende onderdelen bevat en is daardoor in aanschaf ook nog eens goedkoper. Flexibele toegang tot alle data, dat is het volgende voordeel van de Thin Client. Hij kan op elke plek binnen het bedrijf worden neergezet en biedt de mogelijkheid eenvoudig toegang te krijgen tot data door een connectie te maken met de serveromgeving.


2.    Monitor
Een monitor, ook wel beeldscherm genoemd, is vandaag de dag een apparaat die weinig ruimte inneemt op het bureau. Een goede monitor is in hoogte verstelbaar en je kunt de hoeveelheid licht aanpassen. Tegenwoordig zitten we veel achter ons bureau en dan is het wel zo prettig als het beeldscherm aan te passen is aan onze zithoogte en dat het licht geen complicaties voor het zicht oplevert. Daarnaast zijn er verschillende formaten monitoren en monitoren met een USC-c dock. Het is maar net wat je zelf prettig vindt.
Veel bedrijven zijn bezig om hun organisatie energie zuinig in te richten. Is jouw bedrijf daar ook mee bezig? Dan is het goed om te kiezen voor een energiezuinige monitor.


3.    Toetsenbord
Wanneer je kiest voor een Thin Client in combinatie met een monitor is een toetsenbord een onmisbare aanvulling. Je kan kiezen tussen een bedraad of een draadloos toetsenbord met elk zijn eigen voordelen, denk hierbij voor het draadloze toetsenbord aan meer bewegingsvrijheid. Op basis van je werkzaamheden kan je een voorkeur hebben voor een ergonomisch of numeriek toetsenbord.


4.    Muis
Het is het kleinste onderdeel van je werkplek, maar een computermuis is onmisbaar. Het helpt je sneller te werken en is makkelijker te gebruiken dan een touchpad op een laptop. Maar wat voor soort muis kan je nou het beste aanschaffen? Er zijn verschillende soorten: met kabel, draadloos, rechtshandig of een ergonomische muis. De ‘beste muis’ die bestaat niet. Voor iedereen is dit verschillend, daarom is ons aanbod ook erg divers zo zorgen wij ervoor dat wij iedereen de beste computermuis kunnen bieden.


5.    Toebehoren
Het laatste onderdeel die wij in deze blog toelichten is het breedste onderdeel: De toebehoren. Wat valt hier nou precies onder? Denk bijvoorbeeld aan tassen & sleeves, een laptop standaard, een webcam of headset en goede speakers. Het zijn allemaal kleine onderdelen van je werkplek, maar zonder deze accessoires is je werkplek niet compleet. Vooral tijdens het thuiswerken merk je hoe belangrijk deze toebehoren zijn, maar ook als je een flexibele werkplek hebt is het makkelijk als je snel al je hardware mee kan nemen in een goede kwaliteit tas.

Denk jij na het lezen van deze blog dat je jouw werkplek nog kunt verbeteren/aanvullen? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk advies op maat! Wie weet kunnen wij jouw werkweek tot een succes maken!