0 Vergelijken
Tijd, geld en energiebesparende oplossingen voor jouw bedrijf

Hoe weet je welke oplossing voor jouw bedrijf geschikt is én ook nog eens een duurzame keuze is? Het antwoord? Testen, testen, testen! Maar hoe ga je te werk? Want in ICT-land is er nogal veel te kiezen. Begrijpelijk dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Door met ICT Specialist samen te werken, kunnen we je helpen de juiste keuzes te maken, zodat je later heel wat tijd, geld én energie bespaard wordt. In deze blog lichten we alvast een aantal interessante zaken uit.

 

Leo Bolkenbaas, onze Technisch Manager, krijgt er tomeloos veel energie van om met klanten rondom de tafel te zitten en samen met hen naar een gepaste oplossing te zoeken. “Veel klanten komen bij ons met een probleem. Soms weten we daar meteen een oplossing voor, maar het komt ook vaak genoeg voor dat we samen met de klant en de fabrikant een oplossing creëren. Gericht op het besparen van tijd, geld en energie.”

 

Lange termijnplanning

Het begint allemaal met een gesprek waarin duidelijk moet worden wat de klant wil en wat ervoor nodig is om dat doel te bereiken. “Daarnaast komen er natuurlijk allerlei andere zaken ter sprake, zoals: wat staat er nu, hoe wordt er gewerkt en waar loop je tegenaan,” vertelt Leo. “En als we weten hoe de situatie nu is en waar ze naartoe willen, kunnen we meedenken om voor een oplossing op lange termijn te zorgen.”

En er zijn in de meeste gevallen heel wat oplossingen te bedenken. Leo: “Als je als bedrijf wil besparen op kosten, is het voor ons belangrijk om te weten wat voor bedrijf het is, hoe er gewerkt wordt en wat voor gebruikers er zijn.” Grofweg kun je stellen dat er klein, middel en grote gebruikers zijn, waarbij de grote gebruikers ook zware programma’s draaien, zoals Autocad. “Het kan bijvoorbeeld al een oplossing zijn dat niet álle medewerkers een zware laptop krijgen.”

 

Ja, maar…

Een leuk voorbeeld zijn de Microsoftpakketten. Leo: “Er werd altijd gezegd dat het officepakket alleen goed draait op een zware laptop of pc. Ik heb dat met mijn eigen zware laptop, een i7, getest. Daarnaast ook met twee ThinClients met verschillende software. Wat blijkt? Office draaide helemaal niet veel sneller of veel beter op mijn zware laptop. Dus die heb je echt niet altijd nodig. Vaak kun je voor een goedkopere én duurzamere oplossing kiezen. En vaak is dat dus een simpeler apparaat.”

Een manier om erachter te komen wat voor jouw organisatie werkt, is door je goed te laten informeren. “Laat je ook niet misleiden door de merknaam. Er is veel te kiezen en niet altijd is het duurste merk het beste voor jouw bedrijf.” Een manier om erachter te komen wat bij je bedrijf past, is door bijvoorbeeld een testomgeving op te zetten. “Dat kan één pc zijn, dat kunnen twee verschillende laptops zijn, dat kan een laptop en een ThinClient zijn of zelfs een grote demo-omgeving met misschien wel twaalf verschillende werkplekken,” laat Leo weten.

 

Samsung DeX

Leo vertelt dat er onlangs bij een klant zo’n demo-omgeving is opgezet, waarbij tussen de laptops en ThinClients ook een telefoon lag. Leo begint te glunderen. “Onze telefoons zijn tegenwoordig zo sterk, dat ze je pc kunnen vervangen. Met Samsung DeX kan je de telefoon aansluiten op een scherm. Vervolgens log je via je telefoon in op je omgeving en kun je met een docking werken waar je toetsenbord en muis aan gekoppeld zit. Niet altijd het eerste waar je als bedrijf aan denkt, maar het kan zéker heel interessant en voordelig zijn.”

Als laatste stipt Leo graag nog even de telefoonmarkt aan. “Je hebt de particuliere markt en de zakelijke markt. De consumentenmarkt is vaak goedkoper, maar wat veel mensen niet weten, is dat het over het algemeen loont om toch voor een iets duurder, zakelijk model te kiezen. De consumententak geeft vaak maar twee jaar updates, de zakelijke tak vijf jaar. Er is dus langer support én ze gaan langer mee. De afschrijving is daarmee ook een stuk minder. Daarnaast zijn de zakelijke telefoons ook beter te beheren (via Intune, Knox suite en/of DEP), zodat je niet een lade hebt met telefoons waar je niets meer mee kunt.”

 

Informeer

Leo kan nog uren verder praten over veelvoorkomende problemen en besparende oplossingen. Er is dus heel veel mogelijk. En of je nu weet wat je wil of nog geen idee hebt waar je moet beginnen, ICT Specialist kan helpen. Neem vooral contact op voor meer informatie en om te zien wat wij voor je kunnen betekenen.