0 Vergelijken
De juiste webcam

Tegenwoordig kunnen werknemers die op afstand samenwerken en/of vergaderen met collega's of klanten niet meer zonder ingebouwde of externe camera. Echter, de webcams zijn ook kwetsbaar voor hackers. Wat zijn de risico's? En hoe verlaag je die?

De toegevoegde waarde

Al enige tijd zijn we met z'n alle massaal gaan thuiswerken. Hierdoor zien veel mensen hun collega's niet to nauwlijks. Online vergaderen heeft plaatsgemaakt voor het traditioneel vergaderen. Momenteel hoor je dat er nog weleens problemen zijn met de kwaliteit van de camera. Dit hangt af van verschillende factoren, de camera zelf, internetverbinding en of je lokaal of virtueel werkt.

Hiernaast zijn er ook gevaren. De meeste Kennen de provisorische oplossing van het afdekken van de camera wel. Pleister, gekleurd plakband of stickers die voor de camera worden geplakt. Een eenvoudige manier om kijkers buiten de deur te houden, al voorkomt dit niet het aftappen van de microfoon.

Een elegante oplossing hiervoor is een webcamcover, een schuifje voor de lens dat gemakkelijk opent en sluit. Zo'n schuifje wordt al vaak toegepast op nieuwere laptops, maar zijn ook los te kopen voor de modellen die dit niet hebben. Sommige docking-monitoren hebben zelfs een camera verstopt in de monitor welk omhoogkomt zodra je wilt gaan videobellen. 

In veel laptops zit er al een webcam ingebouwd, toch zijn er redenen waarom het soms wenselijk is om met een losse webcam te videobellen. We hebben de belangrijkste redenen op een rijtje gezet:

 

Wanneer kies je voor een losse webcam?

  • De ingebouwde camera biedt niet de gewenste kwaliteit
  • De invalshoek is te beperkt: een losse webcam kun je neerzetten op een plek vanuit waar jij te zien wilt zijn. Ook hebben losse webcams vaak een grote beeldhoek.
  • Geen gebruik van extern toetsenbord en muis. Werknemers die videobellen met hun laptop en daarbij geen gebruikmaken van externe accessoires zoals een toetsenbord, zitten vaak automatisch te dicht op hun scherm. Een gevolg is fysieke klachten, bijvoorbeeld in rug of nek door het aannemen van een verkeerder houding.
  • Er zijn geavanceerde webcams die bijvoorbeeld beschikken over gezichtsherkenning, waardoor ze automatisch bewegende personen kunnen volgen.

Naast de keuze tussen een ingebouwde webcam in je laptop of een losse externe webcam, is er nog een derde optie in opkomst: een ingebouwde webcam in een extern scherm. Vooral voor de regelmatige thuiswerker en de kantoorwerkplek kan dit een goede optie zijn. In deze nieuwe schermen popt de camera up wanneer dat gewenst is. Naast dat je deze ingebouwde webcam kunt gebruiken om te videobellen, kun je deze ook gebruiken voor het inloggen met gezichtsherkenning. Je hoeft in dat geval enkel je laptop met het externe scherm te koppelen.

inclusief USB-Hub
inclusief USB-Hub
Benq DVY21 Webcam - Zwart

Benq DVY21, 2,07 MP, 1920 x 1080 Pixels, 30 fps, 1920x1080@30fps, 720p,1080p, 87┬░

Kensington Nanobloc Universal Webcam Cover for Camera-Enabled Devices
Nanobloc Universal Webcam Cover voor Camera-Enabled Devices